YHT İSTASYONU NEREDE

Genel Başkan Peker gelecek hafta içinde Sivas Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaparak ardından hazırlanan anket ile Sivas kamuoyunun nabzını tutacak.



Sendika tarafından hazırlanan ankette, YHT garı için Kuzey Çevre Yolu, Üniversite, Mevcut Tren Garı ve Başka bir yerde olmasını istiyoruz seçenekleri yer alıyor.



Sivas Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın YHT tren garının Cumhuriyet Üniversitesi içinde olmasını isterken bazı kurumlarda YHT garının yapılacak olan Kuzey Çevre yolu üzerinde olmasını istiyorlar.



Peker Sivaslıların yapılacak olan basın açıklaması ve ankete katılmalarını isterken yaptığı çağrıda şunları ifade etti, " Aksiyoner sendikacılık çerçevesinde hareket Sendikamız Yüksek Hızlı Tren garının mutlak surette mevcut gar istasyonun yanında olması çok önemlidir. Zira TCDD ve Tüdemsaş arazisi üzerinde gözü olan siyasi ve işadamları var. Sivaslının ulaşımı kolay olan eski gar yanında olmasını tercih edeceğini düşünüyorum. Gelir durumu belli olan halkın YHT garına en ekonomik şekilde ulaşması iyi olur.



Sivas'ın hiç bir şekilde kimsenin rantı için dilediğini yapmaya sendika olarak müsaade etmeyeceğiz. Her kim Sivaslılın hakkını her yerde her zeminde korumaya gayret ediyoruz.



Şehrimize sahip çıkmak adına gelecek hafta içinde yapacağımız basın açıklamasına tüm hemşerilerimi bekliyorum. Basın açıklamasından sonra sendikamız tarafından yapacağımız ankete de Sivas'ın geleceğine katkı sağlamak için ankette oy vermelerini istiyorum" dedi.



Daha önce de Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanlığı tarafından YTH garı için 5 farklı projenin anketi yapılmış ve sonuçlar bir türlü sonuç açıklanmamıştı.
Eklenme : 13 Nisan 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326