Turasas Promasyon tutari 40.000 tl olarak guncellenmeli

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (Türasaş) Bölge Müdürlükleri Promosyon Anlaşması revize edilmeli diyerek açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından maaş promosyonu ihalesi açıldığını hatırlatan Peker; “9 Kasım 2022 tarihinde yapılan ihalede en yüksek teklifi veren İş Bankasının 21 bin TL’lik teklifi ihale komisyonu tarafından düşük bulunmuş. 2. İhale ise 8 Aralık’ta yapılmış Vakıfbank’ın verdiği 25 bin TL’lik teklifini onaylayarak imzaladı.” açıklamasını yaptı.

Komisyonun tekrar masaya oturması gerektiğinin altını çizen Peker; “TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. maaş promosyon ücreti ile Türasaş Genel Müdürlükleri  (Türasaş Sivas Türasaş Eskişehir Türasaş Adapazarı) promosyon ücreti arasında 16 bin TL fark oluşmuştur. Yeni yıl ile birlikte oluşan yüzde 30 zam baz alındığında bu rakam 32 bin 500 TL üzerinde, komisyonun yeniden masaya oturması gerekir. Yılsonu enflasyonun yüzde 20’ye yakın beklenilmesi sonucu da dikkate alınarak promosyonun 40 bin TL civarı olması memnuniyetle karşılanır. TÜRASAŞ Genel Müdürlükleri’nde ulaştırma hizmetlerinin yürütülmesinde yoğun mesai harcayan personelinin ücretleri günümüz ekonomik şartlarında yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, tekrar  banka arasında yapılacak olan sözleşmede; diğer kamu kurum ve kuruluşlarının  güncel olarak yaptığı sözleşmelerdeki promosyon tutarlarının 40 bin TL ile güncellenmesi ve promosyon tutarının tüm personele eşit ve tek seferde ödenmesi hususunda düzenleme  yapılmasını gerekmektedir. Personelin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz İlgili kurumlara buradan çağrıda bulunuyoruz Protokolün revize edilerek  hak kaybının ortadan kalkması için hemen çalışma başlatılmalı.” dedi.

Eklenme : 01 Şubat 2023

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326