Hızlı Tren 29 Ekim 2021 de açılacak mı?

Sivas ve Bölge illerimizdeki yaşayan yüzbinlerce insanımızın yıllarca beklediği Sivas Ankara arası yüksek hızlı tren projesinin gecikmesi derin üzüntü yaratmıştır. Çağımızın en seri ve güvenli ulaşım aracı Yüksek Hızlı Tren'dir diyen, Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Yüksek Hızlı Trenin gecikmesi hakkında bir açıklama yaparak şunları ifade etti.

“Sivas Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Ülkemizde Yapımı gündeme alınan çoğu projelerden önce yapıma başlanmış olmasına rağmen gereksiz sebeplerden dolayı geciktirilmiştir. Bu olay Sivas´ımıza yapılan en Büyük kötülüklerin başında gelmektedir. Mevcut Gar yerine yapılması planlanan ve sendika olarak bizimde desteklediğimiz Proje birden Üniversite güzergahına alındı bu anlamsız değişikliğin Sivas Ankara Y.H.T projesini geciktireceğini Yazılı ve Görsel Basından defalarca Sivas halkına anlattık. Gelinen noktada bizden sonra başlatılan, Ankara Konya Eskişehir Y.H.T yıllar önce Ulaşıma açıldığını görmekteyiz. Bütün Bu olumsuz Gelişmelere Rağmen Sistemli Bir çalışma ile 2021´nin son aylarında Sivas´ımıza Yüksek Hızlı Tren Gelecektir ümidi taşımaktayım. Bu Konuda Sayın Ulaştırma Bakanımıza Buradan Çağrıda bulunuyorum. Lütfen Sivas Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesine Destek veriniz. Yüksek Hızlı Tren Projesinin Sivas etabında Projelendirme hatası, gerek güzergah gerekse imar hatası sebebiyle 30 milyon TL çöpe atılmıştır. Bunun ana sorumluları TCDD Genel Müdürlüğünün ve Belediye olduğunu düşünmekteyiz. Gecikme sebebi araştırılırken bu konunun da araştırılması gerekmektedir.

ULAŞIMDA HIZLI VE RAHAT ULAŞIM HALKIMIZIN HAKKIDIR.

Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durması planlanıyor diye açıklamasına devam eden Peker, “Ankara´dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli´nden sonra Sivas´a ulaşacak. Buralardan geçen Hızlı tren yerleşim yerlerine hem ticari hem sosyo-kültürel değer katacak olması bu illerin tanıtımı daha etkin hale gelmesiyle turizmi canlandıracak ülke ekonomisine katma değer sağlayacak, firmaların iş yapabilirliği artınca üretimi destekleyen iş gücü yaratabilen yan sanayi kuruluşların buralarda daha etkin verimli hale gelmesi büyük kentlerdeki nüfus artışını durdurmak ve diğer illere teşvik sağlanması nüfus dağılımındaki dengeyi de sağlayacaktır. Ankara´dan Doğuya açılan kapı niteliğinde olan Sivas ve Kayseri´ye verilecek önem, ülke mozaiğini oluşturan toplum top yekun iş istihdamıyla daha iyi kalkınmaya imkan yaratacak ulaşımıyla sanayisiyle teknolojisiyle bilimle ve eğitim gibi alanlarda daha ilerlemenin isteği mevcuttur. Yüksek Hızlı Tren Projesinin Tamamlanması noktasında Türaşaş Bölge Müdürlüğünde mamül ve yarı mamul üretimi ya da temininde Baş Aktör rolü oynayacaktır. Böyle yatırımların toplumun refah düzeyini artırmakla kalmayacağını belirterek, Tüdemsaş´ın Hızlı trenin alt yapı ve yan ürünü malzeme üretimi için destek verecektir. Ulaştırma sektöründeki mesafelerin kısalması mamul ve yarı mamul ürünlerin sevk ve nakliyatında büyük yararı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Eklenme : 18 Ağustos 2020

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326