Yüksek Hızlı Tren projesi ihale sürecine girdi

Ulaştırma ve Demir yolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker yaptığı yazılı açıklamada, “Ulaştırma Bakanlığından aldığımız bilgiye göre Yerköy-Kayseri 142 km uzunluğundaki Yüksek Hızlı Tren Hattıyla ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını 2019 yılı içerisinde finansman temine müteakip ihalenin yapılacağı ve ihale çıkılıp on firmaya teklif verilmiştir” dedi.



UDEM Genel Başkanı Abdullah Peker yaptığı basın açıklamasında, “Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Hızlı tren müşavirlik ve Kontrolörlük hizmetleri için 1,9 milyar TL ayrılmıştır. Yozgat’ın Yerköy istasyonu arasındaki 142 km’lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde akşama olmadığı takdirde 3 yılda tamamlanacak ve Ankara ile kayseri arasındaki yol 7 saatten 2 saate inecek” diye konuştu.

Kayseri’nin Yüksek Hızlı Treni çoktan hak ettiğini ifade eden Peker, şunları söyledi: “Bizim sendika olarak temennimiz projenin belirtilen tarih içerisinde bitmesidir. Büyük bir sanayi kenti olan Kayseri’nin Yüksek Hızlı Treni çoktan hakketmiş olduğunu buradan belirtmek isterim. Yukarıda Bahsetmiş olduğumuz Yerköy kayseri Yüksek Hızlı Tren hattının yapımına başlandığında buna paralel olarak Kayseri Antalya YHT projesi daha da önem kazanacaktır. Projenin Kayseri, Nevşehir, Konya, Aksaray ve Antalya arası Yüksek Hızlı tren yolunun maliyetinin ilçeler dahil Konya-Nevşehir bağlantısı ilave edildiğinde 9,7 milyar TL’ye mal olacaktır. Finansman temini erken tarihte olursa Bahsettiğimiz projeler daha erken tarihte bitecektir. Yüksek Hızlı Tren Geçtiği illere Vizyon ve misyon katar sosyo ve Kültürel anlamda geliştirir.”
Eklenme : 25 Haziran 2019

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326