TSI BELGESİ TÜDEMSAŞI DAHA DA GELİŞTİRECEKTİR

TCDD nin Türkiyede ki seyrü sefer halinde olan Yük Vagonlarının İmal ve Tamir merkezi Tüdemsaş’tır.

Sivastaki sanayinin çok gelişmemiş olduğunu düşünürsek Tüdemsaşın önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Kısa adı (TSI) (Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları) Sertifikası olan belgenin alınması, uzun yıllardır Yük Vagonu Tamiratı ve imalatı yapan Tüdemsaş, Ülke ekonomisine ve Sivastaki işsizliğe çare olacaktır.

Buradan Tüdemsaş Çalışanları olan işçi ve memur arkadaşlarada sesleniyorum. SİDEMİR(Sivas Demir Çelik fabrikası) ne durumda olduğunu hepiniz biliyorsunun, Devlet tarafından çalıştırılırken yüksek ücret alıyorlardı .Şimdi ise asgari ücretli çalışmak için araya kimleri koyuyorlar. Tüdemsaşa da art niyetli bakarsak bulunduğu konumdan aşagılara düşürürsek önümüzdeki yılalrda ya 4/C li yada yada
taşeron firma aracılığıyla çalışırsınız. onun için tüm çalışanlar olarak Tüdemsaşa sahip çıkmalıyız diyorum.

Bir takım kişi yada kurumların,Tüdemsaşı kötü duruma düşürmek yada itibarsızlaştırma çalışmalarını .Üzülerek Basından takip etmekteyiz. ben hem Tüdemsaş çalışanı hemde İş kolu Sendikacısı olarak yapılan anti propoğandanın yanlış ve mesnetsiz oldugunu düşünüyorum. Bizim Sendika olarak düşüncemiz (KARANLIĞA KIZMAKTANSA BİR MUM YAKMANIN EVLA OLDUĞU) dur. Daha önceki basın açıklamalarımızda da vurguladığımız gibi Tüdemsaş Sıvasın tek ve en önemli istihdam alanıdır. her 4 sivaslıdan birine ekmek kapısı olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Tüm sivaslılar olarak İkdidarı muhalefeti Stk. ları ortak amacımızın Bu güzide kuruluşumuzu daha da iyi noktalara taşımak olmalıdır.
Amacı üzüm yemek değil bağcıyı dömek olan insanlar yada kurumlar Tüdemsaş’tan elini çekmelidirler. yoksa Sivaslılar o art niyetli elleri kırar,diye düşünüyorum.

Abdullah PEKER
Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası
Genel Başkan
Eklenme : 02 Kasım 2015

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326